27.2.10

Μισθολογική - Φορολογική - Ασφαλιστική “Τρομολαγνεία”

Τους τελευταίους δύο μήνες γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης τρομολαγνικής υστερίας απ’ όλα τα ΜΜΕ, όσον αφορά Μισθολογικά, Ασφαλιστικά και Φορολογικά θέματα.
Υπάρχει ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και περιοδικών για το ποιος θα τρομοκρατήσει περισσότερο τον πολίτη.
Βομβαρδιζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ από μαύρες προβλέψεις, δυσοίωνες προοπτικές, επικείμενες φορολογικές καταιγίδες, αυξήσεις καυσίμων, περικοπές μισθών και συντάξεων, δώρων, υπερωριών, οδοιπορικών, επιδομάτων, αύξηση ορίων ηλικίας, άδεια ταμεία, κίνδυνος χρεοκοπίας, κίνδυνος για τις καταθέσεις, κατακρήμνιση των ομολόγων, κοινωνικές εκρήξεις και όλες τις λοιπές πληγές του Φαραώ….
, δηλαδή άφθονο “αίμα” κυλά στο Χρηματιστήριο, σμήνη ακρίδων και αλογόμυγων (οι κακοί κερδοσκόποι) κατατρώγουν μέσω των υψηλών επιτοκίων τους καρπούς που έχουν απομείνει στη χώρα, πυκνό σκοτάδι μιζέριας, κατήφειας και απαισιοδοξίας σκέπασε την Ελληνική επικράτεια, σκοτάδι που μπορεί κανείς να το ψηλαφίσει σαν να πρόκειται για πολύ πυκνή ομίχλη, βαριά επιδημία έπληξε τις Ελληνικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με αφανισμό, χωρίς την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Γενικά κάθε τι το ζωντανό σ’ αυτή τη χώρα μολύνθηκε, γέμισε “εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές”, πράγμα που προκάλεσε ανείπωτο θρήνο.
Τι μπορεί να περιμένει λοιπόν ο λαός μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα; Μήπως την ελπίδα να εμφανισθεί ένας σύγχρονος Μωυσής που θα τον απελευθερώσει απ’ όλα τα δεινά που υφίσταται και θα τον οδηγήσει στη γη της “επαγγελίας”;

Σύμφωνα λοιπόν με την Παλαιά Διαθήκη ο Θεός έκανε την παρουσία του αισθητή ενώπιον του Μωυσή μέσα σε μια φλεγόμενη βάτο (στην προκειμένη περίπτωση φλεγόμενη χώρα) και τον πρόσταξε: "Βγάλε το λαό μου, τους γιους του Ισραήλ, από την Αίγυπτο". Αλλά η απάντηση του Μωυσή απεκάλυψε ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο διστακτικό, επιφυλακτικό και αβέβαιο για τον εαυτό του. «Ποιος είμαι εγώ», ικετεύει, «που θα πάω στο Φαραώ (στη σύγχρονη εκδοχή λέγεται Μέρκελ) και θα βγάλω τους γιους του Ισραήλ από την Αίγυπτο;» Ο Θεός όμως δεν τον άφησε μόνο του, τον ενίσχυσε για να αναλάβει την πρωτοβουλία και να καθοδηγήσει το λαό του Ισραήλ από τη δουλεία της Αιγύπτου στην Υποσχόμενη Γη της Χαναάν. «Εγώ θα είμαι μαζί σου», του είπε. Ο Θεός τον διόρισε προφήτη και εκπρόσωπό Του και του παρείχε τη δύναμη να εκτελέσει θαύματα που θα αποτελούσαν σημεία, ή διαπιστευτήρια, για την προέλευση του διορισμού του.
Γι’ αυτή τη δύναμη λοιπόν, ώστε να εκτελέσει τα απαραίτητα θαύματα και ο σύγχρονος δικός μας “Μωυσής” προσευχόμαστε…..
Μέχρι τότε όμως και επειδή τα θαύματα στη σύγχρονη εποχή σπανίζουν, απλά ας σοβαρευθούμε και ας αναλογισθούμε πάνω απ’ όλα τα λάθη μας…, τα δικά μας λάθη …, τις δικές μας παραλείψεις, όλοι μας….και ας απαιτήσουμε από τα ΜΜΕ να προβάλλουν και να αναδείξουν επιτέλους το ελπιδοφόρο, το αισιόδοξο, το φωτεινό, γιατί να είστε σίγουροι πως υπάρχει και αυτό, αλλά προσωρινά χάθηκε…, δε φαίνεται μέσα στο πυκνό σκοτάδι…Είναι επιτακτική ανάγκη να το αναζητήσουμε, να το ανακαλύψουμε, να το προβάλλουμε, να μας αγγίξει…..να μας ταρακουνήσει….να μας ξυπνήσει !!!
Ίσως έτσι ενισχύσουμε με τη θετική μας σκέψη και διάθεση και το δικό μας εγχώριο “Μωυσή” να εκτελέσει τα δικά του θαύματα….