Γύρισαν ολόκληρο τον κόσμο να βρουν τις καλύτερες ελληνικές φωνές, αγόρια κορίτσια, νέους και νέες, μικρούς και μεγάλους που θα παρουσιαστούν μπροστά τους για να ανακαλύψουν αν έχουν το μαγικό φίλτρο, το ταλεντικό DNA, το γονίδιο της τέχνης το X - FACTOR. Τους μάζεψαν και τους πακέταραν σε 4 πακέτα τρία ηλικιακά - γενετικά και ένα ομαδικό. Τους έφεραν στην Ελλάδα για να περάσουν το BOOTCAMP, μία δοκιμασία από τους οποίους θα επιλέγονταν το top twenty.......
Τελικά ανέλαβε ο καθένας από τους βασιλιάδες από ένα πακέτο, το οποίο αποτελούνταν από 5 ταλεντάρες ένας εκ των οποίων θα τον οδηγούσε στην επιτυχία, στον Θρόνο. Το concept καθόλου διαφορετικό από τα διάφορα τηλεσκουπίδια της τελευταίας δεκαετίας. Ένα φαντασμαγορικό talent show, κάμερες, καπνοί και το πριγκιπόπουλο στη μέση να τους παρουσιάζει έναν έναν και να υπενθυμίζει στο κοινό του καναπέ πότε έχει διαφημίσεις. Η μάχη για να μας αποδείξουν ότι το κάθε ταλέντο διαθέτει την καλύτερη μαγιά από το X-FACTOR ήταν καταλυτική και ένα - ένα αποχωρούσε από το παιχνίδι. Ο τρόπος πολύ απλός. Οι βασιλιάδες που είχαν επιλέξει τις ταλεντάρες τις έριχναν στον λάκκο με τα μηνύματα και το τηλεκοινό ψήφιζε το ταλέντο που έπρεπε να αποχωρήσει γιατί είχε μεν το X-FACTOR αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα που θα οδηγούσε τον βασιλιά στον θρόνο. Οι ίντριγκες μεταξύ των βασιλιάδων πολλές, τα πισώπλατα μαχαιρώματα έπεφταν βροχή και που και που άνοιγε το stage για να πει η ταλεντάρα το τραγουδάκι της και να μας ταξιδέψει με την φωνή του, με τα μικρόφωνα των 5.000 € και τα καλυτέρα ηχοσυστήματα που θα καθάριζαν οποιοδήποτε ίχνος φάλτσου και αφωνίας. Ύστερα, η ταλεντάρα έπαιρνε θέση ετοιμοθάνατου σκλάβου στην αρένα του show και άκουγε την κριτική των βασιλιάδων, άλλοτε καλή άλλοτε κακή, ωστόσο το ίδιο βαρετή και ανούσια. Το καλό με τα συγκεκριμένα τηλεσκουπίδια είναι πως δεν επηρεάζονται καθόλου από τα υπέροχα πλασματάκια που ονομάζονται νουμεράκια της AGB. Γι’ αυτό και όταν ο τροφοδοτικός μηχανισμός Ant1 κατάλαβε πως και ψωμί είχε το παραμύθι και ότι η Παρασκευή είναι δύσκολη μέρα για τηλεθέαση αποφάσισε να αναστήσει μερικές ταλεντάρες που τις είχανε διαολοστείλει οι βασιλικές κριτικές για να αυξήσει τις εβδομάδες αγωνίας και τα κέρδη του.
Τέλος πάντων η ιστορία ευτυχώς τελείωσε και οι 3 από τους 4 υπέροχους βασιλιάδες βρίσκονται ένα βήμα εκ δεξιών του θρόνου (Σταύρου) Το ταλέντο δεν άξιζε μία πριν γνωρίσει τους 4 μέντορες. Είχε το X-FACTOR καλά κρυμμένο μέσα του και δεν ήξερε πως να το χρησιμοποιήσει. Και ευτυχώς που εμφανίστηκαν αυτοί που μπορούσαν να τον βοηθήσουν να εξελιχτεί και να μας προσφέρει αυτό το υπέροχο, το μοναδικό το X-FACTOR.
Ο κ. Θεοφάνους (με παράτησε η Ευριδίκη και έγινε gothic – με παράτησε ο Ρέμος και έγινε πρόεδρος του Ηρακλή – εγώ πότε θα κάτσω στο θρόνο), ο κ. Leventis (koita Sakis kalo tragoudi akouse kosmos alla Nina den exei kalo X-Factor – 48 ores alli meria kalo X-FACTOR – born born to be alive – tha pidixto apo to window), η κ. Γκαγκάκη (Lady GaGaκη – περσινή βασίλισσα – περσινα ξυνά σταφύλια – no comments), ο κ. Μουρατίδης (ταλεντοερευνητής – hi-5 στα μούτρα σου – δεν έχω αφήσει reality στην ελληνική τηλεόραση – θέλω να με πάρουν στο αμερικάνικο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο) και ο κ. Ρουβάς (τραγουδιστής – χορευτής – ηθοποιός – ακοντιστής – παρουσιαστής – ούτε ο Κen της Barbie δεν βγαίνει σε τόσες παραλλαγές) στον αγώνα ζωής ή θανάτου για τον θρόνο και ο αχθοφόρος της επιτύχιας τους καταιδρώμενος να αναρωτιέται « Η επόμενη μέρα... μέρα θα είναι;» και «πόσο μακρυά θα κάθομαι εγώ από τον θρόνο».... Μέχρι το επόμενο Χ-Factor….
Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι