24.2.10

Παλιές καλ(κ)ές συνήθειες. Ο μανάβης και τα φρουτάκια.


Αντίθετα στις φήμες που θέλουν την Ελληνική κυβέρνηση να νομιμοποιεί τα φρουτάκια και αντίστοιχα video games εκτός χώρων καζίνο για να εισπράξει τους αντίστοιχους φόρους σας ενημερώνουμε ότι η επαναφορά του …
Μανάβη είναι οδηγία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν σκαρφίστηκε ο Παπανδρέου τρόπους για να πάρει και άλλους φόρους … Αντιθέτως … το καθυστερήσαμε κιόλας. Η απόφαση αυτή είναι σε συμμόρφωση της οδηγίας 2006/123 του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συμβουλίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πληρώνουμε 990.000 ευρώ το μήνα πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μη συμμόρφωση στους νόμους της. Υπολογίστε λοιπόν ότι μέχρι και στον τομέα μας ( εύκολο κέρδος, τζόγος, λαμογιά …) μείναμε πίσω και πληρώσαμε και πρόστιμο.
Η δεύτερη σκέψη μας είναι πως εντελώς τυχαία τον καιρό που απαγορεύτηκαν τα φρουτάκια από τα μαγαζιά εμφανίστηκε από τον ΟΠΑΠ το ΚΙΝΟ που έκανε πάταγο και τίναξε τα κέρδη του ΟΠΑΠ ψηλότερα από ποτέ. Τώρα που επιστρέφουν τα φρουτάκια συζητιέται η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ … Τυχαίο ? Μάλλον όχι.
Τουλάχιστο ο ΟΠΑΠ έχει και μία κοινωνική προσφορά . . .